TOP10 nejlepších her pro dva na Xbox One

Říká se, že ve dvou se to lépe táhne. A přesto,  si celou řadu xboxových herních titulů užiješ i v rámci sigle hraní, tu a tam člověk prostě ocení možnost kooperatívního režimu hry. Je jedno, jestli potřebuješ zpestřit nudné partnerské večery nebo pořádáš večírek s kámošema. Hry pro dva na Xbox One se postarají o hodiny nefalšované zábavy. Které jsou ale ty nej, po kterých bys měl skočit hned, jak je uvidíš na pultech? S našim seznamem TOP10 her pro dva na Xbox One už nikdy nesáhneš (neklikneš) vedle.

Back 4 Blood

První hrou na našem seznamu je zombie masakr Back 4 Blood. Jedná se o hororovou RPG střílečku na Xbox One, ve které se skupinka odvážných už tradičně po vzoru mnohých podobných her pokouší vylikvidovat hordy nepřátel. Vedle téhle poněkud jednotvárné zábavy můžeš ovšem sáhnout i po módu PvP a pro změnu nakopat zadek některýmu ze svých kámošů (který se třeba na zmíněném zombíko bijectví nepodílel tak aktivně, jak by asi měl).  

Call of Duty WWII

Užij si multiplayer v Call of Duty WWII, které se vrací ke kořenům legendární herní série Call of Duty a vedle klasických zbraní, které se ti v kooperativním režimu nabízí, využij i nové možnosti hry 2 až 48 hráčů. Vyzkoušej sociální interakce v centru Headquarters, získej různorodé odměny a otestuj své schopnosti v prostředí druhé světové války způsobem, jaký jsi dosud nezažil. Chceš s kámošem nálož vojenské akce? Tady je!

Call of Duty WWII - Zdroj: callofduty.com

Crash Team Racing Nitro Fueled

Další hra z našeho výběru je Crash Team Racing Nitro Fueled. Jedná se o neuvěřitelně chytlavou závodní dětskou hru na Xbox One, která je plná různorodých tratí a herních módů, postav, power-upů i zbraní. Díky téhle kombinaci tě bude Crash se svými přáteli bavit desítky hodin a ty si zápolení o první místo můžeš naplno vychutnat online anebo pěkně z obýváku. Alternativou pro zrzavého vačnatce je třeba stejně zábavná honička Mario Kart 8 Deluxe, ale tu si bohužel majitelé Xbox One nezahrají. Mario totiž patří mezi exklusivní hry na Nintendo Switch, takže kdo paří na jiné platformě, má prostě smůlu.

Destiny 2

U téhle vesmírné střílečky, která se probojovala na náš seznam nejlepších her pro dva na Xbox One, je systém multiplayeru postavený na hlavu. Zatímco se je v rámci příběhové kampaně kooperace přímo nutností, v multiplayerovém režimu Destiny 2 si půjdete po krku. Destiny 2 vyšla krom Xbox One třeba taky na konzole Xbox Series X/S a díky podpoře cross-play si spolu můžou zahrát majitelé stejné platformy, čímž se tohle akční putování po sluneční soustavě stává ještě zajímavějším.

FIFA 22, NHL 22, UFC 4 nebo NBA

To, že herní série NHL společně se sérií FIFA ovládá svět sportovních her na Xbox One a dalších platforem jakbysmet, je celkem jasný. Obě dvě k sobě navíc v poslední době strhly veškerou pozornost fanoušků díky nejnovějším titulům FIFA 22 a NHL 22 (které jsou vyzdvihované hlavně v rámci her na PS5 a to především díky maximálnímu využití možností PS5 DualSense ovladače, viz např. tenhle článek). Vedle se pak krčí další sportovní hry, které ovšem podle nás mají na místo v seznamu nejlepších her pro dva na Xbox One taky nárok. Jestli teda nejste s kámošem zarytý fandové fočusu a led vás láká jen ve skleničce s pitím, zkuste mezi sportovními hrami na Xbox One omrknout třeba UFC 4 nebo nějakou z her v sérii NBA.

Fortnite

Pokud ti nevadí, že ve hře můžeš zařvat už během první vteřiny a pakliže máš nervy na to likvidovat ostatní hráče na potkání, je pro tebe Fortnite zařazený na náš seznam nejlepších her na Xbox One přesně to pravé. Díky neustále rozšiřovanému hernímu obsahu a skvělé multiplayerové zábavě patří Fortnite mezi nejhranější Battle Royale tituly současnosti a o jeho oblibě svědčí i celá řada herních předmětů s tematikou zmíněné hry, a to včetně sběratelských figurek Funko Pop. Pokud nevíš, o čem je řeč, zkus zabrousit na tenhle článek a nebo čekuj následující trailer.

Forza Horizon 5

Bez nějaký tý akce s vůní asfaltu by náš přehled jednoduše nebyl kompletní. A která závodní hra na Xbox One je v poslední době víc probíraná jak Forza Horizon 5? No, která? Žádná! Přesně :D O Forza Horizon jsme uveřejnili solo článek, takže v tom se pitvat nebudeme. Abychom ale obhájili zařazení Forzy mezi nejlepší hry pro dva na Xbox One a nalákali tě na multiplayerové honičky v otevřeném a hlavně rozlehlém světě, rovnou prozradíme, že si je můžeš vychutnat třeba i se šesti dalšími hráči. Forza Horizon sice neumožňuje jinými tituly prověřený split-screen (jako jsme to mohli vidět třeba u Forza Motorsport), nicméně to jí na hratelnosti v ničem neubírá. Ono totiž, co si budeme – závodní hry jsou prostě ve více lidech tak nějak lepší.

Just Dance 2020 a 2022

Jeden zoufalec trsající na parketu vypadá divně. Takže proč si kazit reputaci a nerozbalit to rovnou s jednou z nejlepších tanečních her na Xbox One vůbec. Just Dance 2020 nebo nejnovější titul Just Dance 2022 jsou gamesy jako stvořené pro taneční párty, na které žádná baby nebude sedět v koutě! Rozbal to s kámošema v rytmu, který nabízí některý z titulů herní série Just Dance a nech se zlákat rytmem desítek songů, na který propaříte noc.

LEGO hry

Pro malé i velké, pro holky i kluky. Všichni tuhle značku milují. LEGO je fenomén, který najdeš jak mezi hračkami, tak na pultech s herním zbožím. LEGO hry kralují jak v nabídce her na PS4, tak na PlayStation 3 a samozřejmě i mezi těmi na Xone. Je jedno, které dobrodružství zvolíš – ponoříš se do světla Marvelu, přemůžeš obávaného Voldemorta ve hře LEGO Harry Potter, anebo raději sáhneš po LEGO hře s tematikou Ninjago? Ať tak či tak, užiješ si skvělou kooperativní pařbu, protože LEGO hry rozhodně patří mezi nejlepší hry pro dva na Xbox One.

Monster Hunter: World

Poslední hrou na našem seznamu nejlepších her pro dva na Xbox One je Monster Hunter: World. Tento titul je v pořadí už pátým dílem série akčních RPG na Xone a ve společnosti až tří přátel tě vezme na výpravu, během které budete muset čelit nelítostným monstrům. Vydej se do nitra krásně zpracovaného světa, skol příšery, vyrob si lepší zbraně a hlavně, užij si stovky hodin zábavy, které tahle gamesa nabízí.

A je to za náma. TOP10 her pro dva na Xbox One jsme prolítli jako nic a ani to nebolelo :D