Final Fantasy VII Rebirth

Devadesátky se pomaličku chýlily ke konci, herní průmysl byl na vzestupu a jen několik málo let před oslavami nového milénia nám jako blesk z nebe poslalo Square Enix herní pecku Final Fantasy VII. Toto japonské RPGéčko se vyšvihlo na špici TOP her a Final Fantasy VII se stalo legendou. Dokáže letos vydaný Rebirth překročit stín původní hry?

Final Fantasy VII Rebirth - dosavadní ohlasy

Znovuzrozený Final Fantasy VII vykoukl na povrch hráčského světa v únoru letošního roku a zatím všichni, kdo měli tu čest, si Final Fantasy VII Rebirth zahrát, vesměs nešetří chválou. K pozitivním stránkám Final Fantasy VII Rebith patří hlavně úžasný soundtrack a vizuální pojetí otevřeného světa, parádní uchopení předlohy pro nové zpracování i způsob, kterým se příběh vypráví. Na druhou stranu, je to právě místy nekonzistentní tempo vyprávění příběhu, které kritici tolik skloňují, když dojde na to, co se tvůrcům nejnovějšího Final Fanttasy nepovedlo.

Vedle výtek k příběhovému vyprávění se objevují i občasné negativní ohlasy na účet drobných chyb během pohybu v otevřeném světě a pak dalších několik kousavých poznámek týkajících se výkonu. Žádný z těchto komentů však nedokázal poslednímu hernímu titulu z herní série Final Fantasy srazit pomyslnou korunu z hlavy. Final Fantasy VII Rebirth platí za skvělou hru a má ambice stát se jednou z nejlepších her letošního roku. 

 

Final Fantasy VII Rebirth - platformy, čeština a multiplayer

Ačkoliv lze do budoucna počítat s Final Fantasy VII Rebirth jako s hrou na PC, v tuto chvíli se jedná o exkluzivní hru na PlayStation 5, takže majitelé jiných konzolí bohužel ostrouhali lusku. Oficiálního překladu se FF VII Rebirth nedočkal, takže pokud milovníkům japonských RPG může ještě něco málo přispět ku spokojenosti, tak je to zatím nenaplněné přání zařadit nejnovější Final Fantasy mezi hry s českým dabingem, anebo alespoň mezi hry s českými titulky. No a z hlediska multiplayeru je to s Final Fantasy VII Rebirth stejný, jako s původní hrou z roku 1997 - není. Poslední titul z herní rodinky FF bohužel nepatří, nikdy nepatřil a zřejmě ani nikdy nebude patřit mezi hry pro dva hráče. Jedná se o čistě singleplayerovou záležitost zaměřenou na příběh.

Final Fantasy VII Rebirth - příběh

Remake slavného Final Fantasy VII byl koncipován jako trilogie. První díl byl hráčům představen před čtyřmi lety a FF VII Rebirth směle pokračuje tam, kde předešlá hra skončila. To je ostatně něco, co může mnohým hráčům vadit - je to prostřední díl třídílného pokračovaní a jeho příběh tak vlastně nikde nezačíná a ani nekončí. Pravda, Final Fantasy VII Rebirth směle zametá cestičku pro postupné rozuzlení příběhu, ale na grandiozní finále si prostě budeme muset počkat.

Příběh první části remaku Final Fantasy VII končí, když parta opouští město Midga a od tohoto okamžiku se děj odvíjí v otevřeném světě tvořeném rozlehlými pláněni a horami. Final Fantasy VII Rebirth k prvnímu dílu připojuje nálož nového obsahu a předešlý díl tak značně rozšiřuje krom jiného i další postavy, což ostatně uvidíš sám. Dál o příběhu spoilovat nebume - konečně Final Fantasy VII Rebirth je venku a zahrát si ho může každej (až na majitele xboxových a dalších konzolí, jak jsme si už řekli).

Final Fantasy VII Rebirth - závěrem

Myslím, že s Final Fantasy je to jako s každou jinou hrou. Když tě jednou chytne za srdce, tak si následně pořídíš další díl a prostě nad tím ani moc nepřemýšlíš. Jenže v případě Final Fantasy VII Rebirth nad nutností/ zbytečností/ potřebou koupit ani moc uvažovat nemusíš. Nechci opakovat, co už zaznělo v mnohých recenzích, protože vysoká hodnocení, kterých Final Fantasy VII Rebirth dosahuje, mluví sama za sebe, ale jedno si neodpustím - z mého pohledy byl skvělý už ten úplně první díl. Psali o něm v časopisu Score a zahrát si ho byl pro mě tenkrát nedosažitelný sen. O Final Fantasy VII Rebirth píše celý internet. Je tisíckrát lepší jak tamten a hlavně - konečně je pro mě po těch letech na dosah.

Sny se mají plnit. Nejen o Vánocích.