Gothic 1 Remake - legenda v novém kabátě

To, za co se mnozí milovníci singleplayerového RPG hraní modlili už dlouhá léta, se letos konečně stane skutečností. Posbírej všechny střípky hrdinství, které v tobě zbyly a vydej se s námi na dobrodružnou výpravu ve hře Gothic 1 Remake.

Gothic 1 Remake

Mezi hráči se asi nenajde nikdo, kdo by o legendární herní sérii Gothic ještě neslyšel. Původní hra nás chytila za srdce už v roce 2001 a my se tehdy poprvé ocitli v kůži bezejmenného hrdiny, se kterým nás projekt studia Alkimia Interactive a vydavatelské společnosti THQ Nordic již brzy znovu propojí. Někteří hráči se nechávají slyšet, že na světlo hráčského světa doposud nevykouklo nic, co by původní Gothic předčilo a faktem zůstává, že i mimo herní komunitu jsou známé a poměrně oblíbené některé předměty z řad merche, které jsou spojené právě s touto hrou. Jestli se Gothic 1 Remake podaří vrátit slávu zašlému lesku skomírající herní série, to se uvidí. Do té doby alespoň mrknem, co se kolem Gothic 1 Remake zatím šustlo.

 

Gothic 1 Remake - kdy a na co

Jako hladovým psům lačnícím po dalším fláku masa nám Gothic 1 Remake vývojáři předhodí v druhé polovině letošního roku. Teda snad. Oficiální datum vydání totiž ještě stále (k velké nelibosti hráčů) nebylo oznámeno. V tuto chvíli se tak budeme muset spokojit alespoň s informací o platformách, na které Gothic 1 Remake vyjde a nutno dodat, že alespoň tohle je dobrá zpráva pro většinové pařmenstvo. Gothic 1 Remake by se nám měl představit jako hra na PC, rozšíří nabídku her na PlayStation 5 a najdeme ho i mezi hrami na konzole Xbox Series X/S.

Gothic 1 Remake - čeština

Tohle zatím bohužel vidíme "velký špatný". Dle dostupných informací Gothic 1 Remake s českou lokalizací nepočítá, takže se s velkou pravděpodobností tenhle netrpělivě očekávaný titul nezařadí mezi hry s českými titulky. Je to sice trochu škoda, ale jedničku jsme si taky zapařili bez překladu, takže by absence češtiny neměla příběh Gothic 1 Remake a náš prožitek z něj (alespoň dle našeho názoru) taky nijak zvlášť ohrozit.

Gothic 1 Remake - příběh

Jak už jsme řekli, znovu se převtělíme do bezejmenného trestance odsouzeného dožít zbytek svých dní za neproniknutelnou magickou bariérou dolu na těžbu vzácné rudy. Neblahý osud našeho hrdiny se odehrává v království Myrtana ohrožovaném orkskou hordou. V našem dole se v průběhu let z řad trestanců zformovaly tři frakce s rozdílným pohledem na svět a vlivem na dění v dole, který jak jistě víš, je svou produkcí magické rudy nepostradatelným článkem ve výrobě zbraní. Ke které frakci se přidáš a proč, to bude záležet čistě na tvém rozhodnutí.


Vývoj hry Gothic 1 Remake prošel jakýmsi celkovým restartem a měl by se tak na maximum přiblížit původní hře. Nový Gothic bude představovat kombinaci starých i nových faktorů - narazíš proto na známé lokace, které ovšem doplní i nový obsah. Pohodička parádička.

Gothic 1 Remake - alternativy

Gothic 1 Remake je RPGéčko pro jednoho hráče, takže je vhodný hledat podobné tituly právě v nabídce RPG. Mezi topky tohodle žánru patří stopropéro oceněními ověnčený Zaklínač Divoký Hon a chybný tah nebude představovat ani Final Fantasy XVI. Samo sebou, pokud tyhle alternativy zrovna nelahodí tvému vkusu, můžeš si vybrat ze stovek dalších her z naší široké nabídky nových i bazarových kousků.

Gothic 1 Remake - závěrem

Jsme zvědaví. Na Gothic 1 Remake jsme opravdu zvědaví. Kdesi hluboko v nás ožívá tetelivá radost a vzrušení, že si zahrajeme tolik milovaný titul oděný do nového kabátu. Ale zároveň s touto až dětskou radostí nás nahlodávají obavy. Bude Gothic 1 Remake tím, čím byla původní hra? Bude stejně dobrý nebo lepší? Kolik z těch pocitů je nostalgie? Uvidíme. Doufáme.