Little Nightmares 3 - bububu už potřetí

Když jsem byla malá holka, asi nejvíc ze všeho jsem se bála, že zmrzlinář přes ulici nebude mít otevřeno. Jistou dávku obav přinášely nenahlášené písemky a děsuplné příšery plížící se ve stínech noci dávaly mé dětské mysli taky pořádně zabrat. Občas se bojím i teď. Někdy nepříjemně, tak asi jako každý. Ale jindy, jindy je to vlastně docela fajn, tak jako v Little Nightmares 3. Pojďme se spolu tak trošku bát...

Little Nightmares 3 - představení

Možná ten úvod lehce poukazoval a hororovou hru, ale ne. Little Nightmares 3 opravdu není ten typ her, kdy sebou každou druhou minutu škubneš, protože se na tebe vyřítí zombík, vampír nebo bůhvíco ještě. U Little Nightmares 3 se budeme bát jen přesně tak, jak to slibuje název. Tak nějak něžně.

Sny nás často vezmou na ty nejbizarnější výpravy a v Little Nightmares 3 se ponoříme do hlubin Nicoty. V kůži dvou zcela nových hrdinů Low a Alone se pokusíme uniknout z pokřivené reality všemožných světů, které v sobě skrývá tzv. Spirála. Právě v ní budeš uvězněný a budeš muset čelit nástrahám strašidelné továrny nebo temné verze zábavního parku (Kdyby tam byl klaun nabízející balonky, tak nebrat :D)

Little Nightmares 3 nevyvíjí studio Tarsier, jak jsme byli zvyklí u předchozích her série, ale Supermassive Games. Pokud máš obavy, zda bude kvalita "hororového faktoru" naplněna, hoď se do klidu. Supermassive Game stojí krom jiného například taky za hororovou herní sérií The Dark Pictures Anthology, což rozhodně není nic pro poseroutky, takže nějaká ta špetka zděšení (samozřejmě úměrná žánru, který koketuje s kategorií dětských her) dochutí i tuhle laskominu. A kdo všechno že si na Little Nightmares 3 smlsne?

.

Little Nightmares 3 - na čem

Pokud rád hraješ adventury, tak Little Nightmares 3 stojí za zvážení. Little Nightmares 3 je totiž atmosférická adventurou s prvky side-scrolling platformovek, kterou najdeme jak mezi hrami na PC, tak mezi tituly pro vybrané konzole. Mezi ně (pro někoho možná trochu překvapivě) patří Nintendo Switch, Little Nightmares 3 si zahraješ na Xbox Series X/S a najdeš ho i mezi hrami na Xbox One. Pokud jde o péeskovou rodinku, tak tady se zaradují majitelé konzolí PlayStation 4 a přirozeně se Little Nightmares 3 zařadí i mezi hry na PlayStation 5.

Little Nightmares 3 - kdy

Tohle je poněkud smutný příběh o posunutí termínu. Původně se totiž s Little Nightmares 3 počítalo už na letošní rok, ale jeho tvůrci se nakonec rozhodli přesunout datum vydání na rok následující. Oznámili to v květnu na sociální síti X (dřívější Twitter) s tím, že prostě potřebují trochu víc času. No když to říkají, tak holt počkáme.

Little Nightmares 3 - čeština a multiplayer

Předchozí tituly herní série Little Nightmares českou lokalizací nedisponovaly (a nepředstavovalo to nijak zvlášť velký problém), takže se dá očekávat, že se ani Little Nightmares 3 nezařadí mezi hry s českými titulky. V případě multiplayeru je to ovšem jiná písnička - Little Nightmares 3 je mimo jiné koncipovaná taky jako online hra pro dva hráče a pokud zrovna nechceš pařit single linku, tak si s kámošem užijete děsuplnou zábavu až až.

Little Nightmares 3 - co čekat

Jak už jsme si řekli, Little Nightmares 3 je adventura, takže čekej celou řadu zapeklitých hádanek i těžko řešitelných puzzle. Připrav se na skrývání se před děsivými brouky a dalšími nemilými nástrahami Spirály, stejně jako na nutnost spolupráce, která je dána specifickými předměty vlastněnými jednotlivými postavami. Jeden to umí francouzským klíčem, druhý vládne luku. Ne naopak.

Jaké další "malé noční můry" ti hra nabídne? Bojíš se?
Možná bys měl.