Pán prstenů: Prsteny moci 2

Jeden prsten - dobrý. Dva prsteny - lepší. A když se čirou náhodou jedná o Prsteny moci, tak to už je panečku nářez. Teda, asi jak pro koho, ale o tom až za chvíli. Teď už nejspíš tak trochu tušíš, o čem bude naše dnešní povídání, ale jestli tě to pořád ještě netrklo, nevadí.

Dneska zaměříme hledáček na fantazy seroš Pán prstenů: Prsteny moci (druhá série), takže pokud tě tematika špičatých ušních boltců, dlouhých vlasů, Středozemě, děsně hustejch a hlavně mocnejch prstenů a tak vůbec všeho, co tak trochu zavání Panem Tolkienem nebere, tak se otoč na podpatku a ušetři si čas se čtením dalších řádků.

 

Pán prstenů: Prsteny moci - základní info

První série Pán prstenů: Prsteny moci patří mezi stěžejní produkty streamovací služby Prime Video od americké společnosti Amazon a je nutné říct, že už před svým uveřejněním (a potom stejně tak) vzbudila vlnu různorodých ohlasů. Zatímco jedni Prsteny moci vyzdvihují do výšin, jiní ji nemohou přijít na jméno.

Původní obavy tolkienovských fanoušků se týkaly hlavně možného vychýlení seriálu od knižní předlohy, někteří zarytě odmítali přijmout jakoukoliv další adaptaci slavného díla a pak je tu samozřejmě ta část diváků, která zhltla návnadu fantasy příběhů čerpajících z dokonalého univerza zrozeného v Tolkienově mysli i s navijákem. A jak se zdá, nejspíš to není až tak úplně malá skupina fanoušků, protože Prime Video chystá po úspěchu první série Prstenů moci druhou, která se divákům představí už 29. srpna letošního roku.

Podle dostupných informací bude 2. řada Prstenů moci rozdělena na osm epizod o stopáži zhruba 60 minut, přičemž každého jednotlivého dílu se dočkáme (tak nějak už klasicky) jednou týdně.

Pán prstenů: Prsteny moci 2 - čeština, příběh a obsazení

První série prstenů moci navnadila diváky z našich končin jak českými titulky, tak dabovanou verzí seriálu. Dá se proto předpokládat, že u druhé řady to bude podobné a my se tak opět dočkáme fantasy dobrodružství v podobě odpočinkové "česky kecající verze".

Pokud jde o příběhovou linku, tak ta bude celkem logicky navazovat na předešlou sérii (takže pokud jsi přeci jen podlehl tlaku okolí a chceš zčeknout dvojku, budeš muset překousnout taky jedničku). Za nás pohoda jazz a nic neobvyklého a je taky fakt, že pokud uvažuješ o shlédnutí druhé série Prstenů moci, tak tu první už máš beztak určitě za sebou. Ale dost filozofování.

Ve druhé sérii Prstenů moci budeme svědky příběhu elfské bojovnice Galadriel, kterou si opět zahrála Morfydd Clark (Kořist, Murder is easy). Galadriel pátrá po Temném pánovi Sauronovi, který mezitím v čerstvě vzniklém Mordoru pomalu sbírá síly k ovládnutí celé Středozemě, čehož se pokusí docílit lstí, kdy na sebe vezme podobu světlovlasého elfa a chystře volenými slovy se pokusí vetřít do přízně dalších elfů, které hodlá zmanipulovat ke zhotovení zbývajících prstenů. V roli Saurona se nám představí sympaťák Charlie Vickers (Pozdrav z Palm Beach, Death in Shoreditch) a v dalších rolích zazáří například Robert Aramayo, Ben Daniels nebo Cynthia Addai-Robinson.

Pro milovníky půlčíků ještě v závěru odstavce doplňme, že i tentokrát budeme sledovat postranní příběh předchůdců našich milovaných hobitů, kteří i nadále neúnavně kočují světem, znovu zachytíme střípky děje z lidské říše Númenor a její královny Míriel a romantická srdce zaplesají (aaah) nad láskou mezi elfem a člověkem.

Pán prstenů: Prsteny moci 2 - hudba a pokračování

V první řadě seriálu Psterny moci nám skladatel Bear McCreary (Battlestar Galactica, Godzilla II Král monster) dokázal, jak obrovský díl na výsledném díle může hudba nést. Líbivé tóny, kterými podkreslil příběh první řady Prstenů, laskaly ušní bubínky všech diváků a my se tetelíme představou, že se MCCreary zhostí hudebního doprovodu i druhé řady. Zatím to vypadá slibně, stejně jako natáčení dalších řad už teď vysoce oblíbeného seriálu. Ten by se totiž podle dosavadních spekulací měl dočkat až pěti sezón.

My se na druhou řadu seriálu Pán Prstenů: Prsteny moci těšíme a i když by někdo mohl namítnout, že tohle už nemá s úctyhodným dílem světoznámého autora vůbec nic společného, pořád je to lepší jak talentové soutěže v televizi nebo videa o ničem na netu (a že jich tam je). Pokud ale přeci jen dáváš přednost klasice, zkus zabrousit třeba do naši tematicky laděné nabídky merche, která má přeci jen k původní literární předloze o poznání blíž. Je jedno, jestli dáváš přednost klasice v podobě hrnků nebo rohožek. Jestli tvé srdce tluče pro sběratelské figurky nebo pálíš po postavičkách Funko POP. U nás si vybere každý, stačí se jen ponořit do nepřeberného množství merche Pán Prstenů a užít si radost z nově zakoupeného kousku. 

No a pokud tě knihy moc neberou a seriály nebo filmy nejsou pro tebe zrovna to pravé, možná bys mohl hodit očko i do nabídky her. Mnohé gamesy se totiž Pánem prstenů nechaly inspirovat, a tak si tohle fantazy dobrodružství můžeš užít i na své konzoli