Comic-Con Prague 2024

Ačkoliv se to nezdá, čas letí jako voda a my se na začátku dubna už popáté vypravíme do světa fantasy, hororu i sci-fi. Že nevíš, o čem je řeč? O pražském Comic-Conu, který už téměř buší na dveře našich peněženek.

Comic-Con 2024 – Kdy

Letošní Comic-Con se stejně jako v předešlých letech bude konat v Praze a to konkrétně ve dnech 5. - 7. dubna. Letošní ročník proběhne pod záštitou městské části Praha 9 (kde krom jiných míst zde najdeme třeba O2 arenu nebo park Podvinní) a podle toho, co se píše na oficiálních stránkách pražského Comic-Conu, se můžeme těšit na cosi jako „zahajovací taneček“ v podání starosty a místostarosty Prahy 9.

 

Comic-Con 2024 – Hlavní lákadla a ceny

V rámci konání Comic-Conu jsme si už zvykli na to, že se jich krom běžných návštěvníků účastní taky slavné osobnosti. Jejich autogramiáda a vůbec setkání se s nimi tváří v tvář patří k vrcholným zážitkům z celého Comic-Conu a není proto s podivem, že se mnozí z návštěvníků věhlasného festivalu věnovanému hrám, filmům a seriálům, stolním hrám, komiksu i kostýmům rozhodnou zakoupit třeba i dražší vstupné, aby si mohli Comic-Con vychutnat se vším všudy.

Základní jednodenní vstupenka na letošní pražský Comic-Con vyjde na necelou tisícovku, což je vlastně docela férová částka. Vícedenní vstupné začíná na necelých třech tisících a pravověrní fanoušci, kteří pokukují po VIP vstupence na všechny tři dny, by si měli připravit ještě o tři litříky víc.

Je proto asi vhodné zvážit, jestli za hodně peněz nedostaneme málo muziky. Jinými slovy je fajn vědět, že letošními „odtajněnými“ hosty na Comic-Con 2024 budou například herci Patrick Duffy (Krok za Krokem, Dallas, Liga Spravedlivých), Jiřina Bohdalová (Čtyři vraždy stačí, drahoušku, Rákosníček), Chris Barrie (Červený trpaslík, Lara Croft) nebo Anthony Daniels (Star Wars, Pán prstenů).

Z řad komixových tvůrců se nám na Comic-Con Prague 2024 mimo jiné představí Mike Carey (Lucifer, X-Men), Mirka Andolfo (Harley Quinn, Wonder Woman) nebo Przemysław Truściński (Zaklínač).

A mezi costplayery na letošním Comic-Conu zazáří Han Jones z Francie, švýcarská cosplayerka Syf Cosplay, nebo Francouzska Lily on the Moon. Pro další informace o hostech nezapomeň omrknout ofiko stránky Comic-Conu 2024.

Comic-Con 2024 – Program

Konečný program letošního Comic-Conu ještě nebyl zveřejněn, na to je moc brzy. Na oficiálních stránkách pořadatele bude program zveřejněn čtrnáct dní před samotným festivalem, ale už teď je celkem jasné, že bude (ostatně jako každý rok) naplněný až k prasknutí skvělou zábavou pro všechny návštěvníky.

Rozhodně můžeme čekat hraní videoher a turnaje ve stolních hrách a stejně tak i autogramiády a možnost pořízení fotografií s pozvanými hosty. Na programu zcela jistě budou nejrůznější přednášky, soutěže, prezentace, výstavy, prodej merche a chybět nebude ani soutěž v PragoCostplay nebo přehlídka kostýmů pro děti.

Své stálé místo na pražském Comic-Con má taky FutureCity, které nám podobně jako v průběhu předešlého Comic-Conu představí Prahu budoucnosti.

O Comic-Conu si můžeš myslet cokoliv, ale jedna věc je jistá, tohle je místo, kde ožívají sny!

Nebo alespoň jejich část.